Zöldség sóban

Zöldség sóban

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A vegeta és a zöldség só között az a különbség, hogy még az elsőhöz hozzá adunk lestyánt addig az utóbbiból kihagyjuk. Nézzük a zöldség só receptjét:

  • 1000 g sárgarépa
  • 750 g fehérrépa
  • 250 g zeller
  • 250 g karalábé
  • 250 g húsos paprika (lehet zöld, lehet kápia, lehet pritamin)
  • 250 g vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 marék zellerzöld

Só – a zöldségek minden tisztán mért kilójához 20 deka

A zöldségeket ledaráljuk, vagy lereszeljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk.

Egy nagy edényben a sóval jól összekeverjük, picit állni hagyjuk.

Kifertőtlenített üvegekbe szorosan betömködjük, és az zöldségek által engedett lét is rámerjük.

Légmentesen lezárjuk.

Főzésnél figyeljünk arra, hogy ha a sós zöldségkeveréket használunk, vegyük figyelembe a keverék sótartalmát.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..