Zöldség alaplé

Zöldség alaplé

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Ma már igazolt, hogy a nagymama zöldség levese bizony gyógyhatású.

  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 3 vöröshagyma
  • 3 szárzeller, vagy egy kis zellergumó
  • 1 zellergumó
  • 1 édesköménygumó (elhagyható)
  • 1-2 káposztalevél vagy kelkáposztalevél
  • 1 babérlevél
  • 7 szem bors
  • 3 szem koriandermag
  • 1 csokor petrezselyem (vagy elég a vastag szára is, a levélből készülhet fűszervaj)
  • 3 liter víz
  • 3 evőkanál olaj

A hagymákat félbevágjuk, a többi zöldséget nagyobb darabra vágjuk.

Felmelegítjük az olajat.

A vöröshagymákat a vágott felükkel lefelé az olajban megkaramellizáljuk, és mellédobjuk a sárgarépa-darabokat.

Felengedjük vízzel, és beletesszük a többi zöldséget.

Nagyon lassan főzzük 3 órán át.

Szűrjük le. Az alaplé egy hétig a hűtőben eltartható. Kisebb tartókban le is fagyasztható.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..