Zöldborsókrém-leves kéksajt ropogossal

Zöldborsókrém-leves kéksajt ropogossal

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

500 g zöldborsó

2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

1 liter zöldség-alaplé

200 ml főzőtejszín

só, bors, csipet szerecsendió

ropogós hozzávalói:

100 g kéksajt

50 ml tej

100 g réteslap

Ha valaki nem szereti a kéksajt markáns ízét, használhat helyette kecskesajtot.

Forrósítsuk meg a vajat, és dobjuk rá a zöldborsót. Kevergessük egy kicsit.

Öntsük fel az alaplével, és főzzük a borsót puhára.

Melegítsük fel a tejet, és morzsoljuk bele a kéksajtot, olvasszuk fel.

Tekerjük ki a réteslapot, és kenjük meg a sajttal.

Tegyük sütőpapírra, és süssük 200 fokon aranybarnára.

Ha a borsó majdnem kész, öntsük hozzá a tejszínt.

Ha a leves kész, pürésítsük.

A réteslapot tördeljük szét, és szórjuk a leves tetejére.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .