Zöldborsókrém-leves kéksajt ropogossal

Hozzávalók:
500 g zöldborsó
2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
1 liter zöldség-alaplé
200 ml főzőtejszín
só, bors, csipet szerecsendió
ropogós hozzávalói:
100 g kéksajt
50 ml tej
100 g réteslap
Ha valaki nem szereti a kéksajt markáns ízét, használhat helyette kecskesajtot.
Forrósítsuk meg a vajat, és dobjuk rá a zöldborsót. Kevergessük egy kicsit.
Öntsük fel az alaplével, és főzzük a borsót puhára.
Melegítsük fel a tejet, és morzsoljuk bele a kéksajtot, olvasszuk fel.
Tekerjük ki a réteslapot, és kenjük meg a sajttal.
Tegyük sütőpapírra, és süssük 200 fokon aranybarnára.
Ha a borsó majdnem kész, öntsük hozzá a tejszínt.
Ha a leves kész, pürésítsük.
A réteslapot tördeljük szét, és szórjuk a leves tetejére.