Zöldborsó püré szendvicshez

- Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó (ha még nincs szezonja, megfelelő a mirelit is)
- 1 csokor petrus
- 50 g reszelt parmezán (esetleg edami, vagy gouda)
- 80 g mozzarella
- 4 evőkanál olívaolaj vagy ghí
- 1 citrom leve
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér
Az olívaolajon pároljuk meg a zöldborsót.
Ízesítsük sóval, borssal, és a citrom levével.
Pürésítsük a zöldborsót.
Aprítsuk fel a petrezselymet és keverjük hozzá a püréhez és a reszelt sajtot is.
Pirítsuk meg a kenyereket.
Dörzsöljük át a fokhagymával.
Halmozzuk rá a zöldborsót.
Tépkedjük a tetejére a mozzarellát.