Zöld minestrone leves

- 3 sárgarépa
- 2 szárzeller
- 3 fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1 fél cukkini
- 1 krumpli
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed cikk kelkáposzta
- 3 karfiolrózsa
- 7 brokkolirózsa
- 1 ág rozmaring
- 7-9 levél bazsalikom
- 3 zsályalevél
- egy evőkanál ghí
Minden zöldséget aprítsuk közel egyforma darabokra.
Brokkolit és a karfiolt szedjük rózsáira.
Hevítsük fel a ghít, dobjuk rá a vöröshagymát, a sárga- és fehérrépát. Ha újra forró, dobjuk rá a zellert és a krumplit. Ha újra forró, mehet bele a karalábé, a cukkini és a fokhagyma is.
Szórjuk meg a friss fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.
Öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lassan főzzük 15-20 percig.
Dobjuk bele a karfiol- és brokkoli rózsákat, és a kelkáposztát.
5 perc után elzárjuk a gázt.