Zöld minestrone II.

Zöld minestrone II.

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 3 szárzeller
  • 3 fehérrépa
  • 1 kis kelkáposzta
  • 3 karfiolrózsa és/vagy
  • 3 brokkolirózsa
  • 3 újhagyma v. egy póré
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis fehérbab konzerv v. egy marék fehér gyöngybab
  • 1 evőkanál ghí
  • 1 csipet őrölt koriander
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • só, bors

A zöldségeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel egyforma darabokra, a karfiol és a brokkolit szedjük rózsáira. A karfiol és a brokkoli szárát ne dobjuk ki, hanem aprítsuk fel azt is.

Ha gyöngybabot használunk, akkor tegyük fel sós vízben főni. (nem szoktam beáztatni)

Az egy evőkanál ghí futtassuk meg a karikára vágott újhagymát vagy felkarikázott pórét.

Dobjuk rá a szárzellert, a karfiol és brokkoli felaprított szárát, a felkockázott krumplit.

Szórjuk rá a fűszereket, forgassuk össze, majd öntsük fel vízzel.

Forraljuk fel, majd ha majdnem kész, dobjuk bele a kelkáposztát, karfiol és brokkoli rózsáit.

Öntsük bele a főtt babot, vagy babkonzervet.

Főzhetünk egy marék rizst bele levesbetétnek.

További ízesítési lehetőség, hogy ha főzőtejszínnel behabarjuk, és egy fél citrom levével ízesítjük. Ebben az esetben adjunk a leveshez egy csipet szárított tárkonyt is, vagy a citromlé helyett ízesítsük tárkonyecettel.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..