Zabkása

Zabkása

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A hideg reggelek meleg reggelije – vagy csak úgy nasinak.

Pontos mennyiségeket nem írok, mindenki tapasztalja ki, mi ízlik neki, illetve éppen milyen az energetikai állapota.

  • apró szemű zabpehely
  • szezámmag
  • dió
  • tej
  • méz
  • fahéj
  • aszalt gyümölcsök (áfonya, meggy, szilva, sárgabarack, mazsola, bármi)
  • csipet só

Száraz serpenyőben egyszerre megpirítjuk a zabpelyhet, a szezámmagot és a diót.

Felengedjük tejjel.

Beletesszük az aszalványokat, és lassan felforraljuk. Addig főzzük, amíg az általunk kívánt állagot el nem érjük. Van, aki hígabban, van, aki sűrűbben szereti.

Ha lekapcsoltuk a gázt, tegyük bele a fahéjat és a mézet.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..