Vegeta

Vegeta

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Saját magunk is könnyen elkészíthetjük  ételízesítőnket.

  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kis zellergumó
  • 1 nagy hagyma- lereszelve, ledarálva vagy aprítógéppel feldarabolva
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-4 szál lestyán
  • 1 babérlevél -apróra vágva

Sütőpapírral bélelt tepsire kiterítjük a lereszelt zöldségeket és hozzákeverjük a felaprított zöldfűszereket.

Letakarjuk egy szellős anyaggal/konyharuhával, és napon megszárítjuk, egészen addig, amíg zörgős nem lesz.

Szárítás után még egyszer kávédarálón átpörgethetjük a por állag eléréséhez. Keverhetünk hozzá még színezés gyanánt egy kevés kurkumát – óvatosan adagoljuk, mert nagyon erősen színez.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..