Vegeta

Saját magunk is könnyen elkészíthetjük ételízesítőnket.
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 kis zellergumó
- 1 nagy hagyma- lereszelve, ledarálva vagy aprítógéppel feldarabolva
- 1 csokor zellerzöld
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 szál lestyán
- 1 babérlevél -apróra vágva
Sütőpapírral bélelt tepsire kiterítjük a lereszelt zöldségeket és hozzákeverjük a felaprított zöldfűszereket.
Letakarjuk egy szellős anyaggal/konyharuhával, és napon megszárítjuk, egészen addig, amíg zörgős nem lesz.
Szárítás után még egyszer kávédarálón átpörgethetjük a por állag eléréséhez. Keverhetünk hozzá még színezés gyanánt egy kevés kurkumát – óvatosan adagoljuk, mert nagyon erősen színez.