Vegán pásztorpite

Hozzávalók:
püré:
- 500 g krumpli
- 1 evőkanál ghí, vagy vaj
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- só
zöldségpörkölt:
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250-300 g vegyes zöldség (brokkoli, karfiol, répák, zöldborsó, stb.)
- 50 g gabona-kolbász
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1-2 teáskanálnyi majoranna
- 1 evőkanál szezámmag
Főzzük meg a meghámozott krumplit sós vízben.
Tegyünk egy serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat, hevítsük fel.
Daraboljuk fel a hagymát, és pároljuk üvegesre.
Tegyük rá a zöldségeket, a fűszereket, és minimális vízzel engedjük fel.
Ha a zöldségek roppanósak, szórjuk meg a kukorica-keményítővel, keverjük össze, majd a gabona-kolbászt morzsoljuk bele. Éppen hogy csak rottyantsuk össze.
A püréhez a tejszínt forrósítsuk fel, tegyük bele a vajat, ízesítsük az őrölt szerecsendióval.
Kenjünk ki egy tepsit vékonyan olajjal. Terítsünk az aljára egy adag pürét.
Kanalazzunk rá zöldségpörköltet.
Újra jön egy adag krumplipüré. Szórjuk meg szezámmaggal.
Toljuk előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük pirosra.