Vega húsleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Nem húsleves, mert nincs benne hús. Viszont nem is egyszerű zöldségleves, mert ízében a klasszikus húslevessel összekeverhető.

 Hozzávalók:

  • 1 közepes főzőtök kikapart belseje, a magok, és néhány szelet tök
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 kis cikk kelkáposzta, vagy 1-2 levél
  • 1 kis zeller, vagy zellerlevél
  • 1 kis karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 szem koriandermag
  • só, bors

Az egyszerű elkészítési módja az, hogy ha mindent alaposan megtisztítunk, és hideg vízben odatesszük főni. Akkor kész, ha a zöldségek megpuhulnak. Ebben az esetben a levesben a magok benne maradnak, illetve a mag körüli szivacsos rész darabkái is a levesben úszkálnak. Ilyenkor kiszedhetjük a főtt zöldségeket, és a levest leszűrjük.

Picit macerásabb, de megéri, ha a petrezselyem szárát, a tök kikapart belsejét és néhány szelet tököt feltesszük főni a sóval, borssal, koriandermaggal. Főzzük egy jó fél órát, majd szűrjük le, és a leszűrt töklébe tegyük bele a megtisztított zöldségeket, és így főzzük készre a levest.

 

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..