Vega golyók

Vega golyók

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 200 g mazsola, vagy datolya, vagy vegyesen
  • 4 marék dió
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • csipet só
  • rumaroma

A golyók forgatásához:

olvasztott csoki

őrölt dió

kókuszreszelék

csoki reszelék

Töltelék:

aszalt gyümölcsdarab (meggy, áfonya, sárgabarack-darab, bármi)

marcipán darabka,

mogyoró, dió

A mazsolát/datolyát daráljuk le.

A diót száraz serpenyőben picit pirítsuk meg, majd konyharuhába téve dörzsöljük le a barna héját. Daráljuk le.

Keverjük össze a darált mazsolát, a diót, a puha vajat és a rumaromát.

Ízlésünknek megfelelő nagyságú golyókat gömbölyítsünk, akár meg is tölthetjük a golyókat, szerint bármivel.

A kész golyókat márthatjuk csokoládéba, forgathatjuk őrölt dióba, mandulába, kókuszreszelékbe, csoki reszelékbe.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..