Vasi málé

Vasi málé

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 300 g kukoricaliszt
  • 330 g kefir (1 nagy doboz)
  • 175 g tejföl (1 kis doboz)
  • 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 50 g vaj

A kukoricalisztbe keverjük bele a szódabikarbónát és a sót, keverjük hozzá a kefirt és a tejfölt.

Piskótatészta állagúnak kell lennie. Ha sűrű, és még nem folyós, tegyünk hozzá még kefirt, vagy egy kis tejet.

A vajjal kenjük ki jó vastagon a tepsit, és a tepsi oldalát is.

Öntsük bele a tésztát, majd a tetejét rakjuk ki sűrűn felezett szilvával, vagy sűrű szilvalekvárral.

Süssük tűpróbáig, kb. fél óra 175 fokon.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..