Új kelkáposzta sült krumplival

- 500 g kelkáposzta
- 500 g újkrumpli
- 100 g tejföl
- 50 g vaj
- 3 evőkanál olaj
- 1 csomag újhagyma
- só, bors, egy ág rozmaring.
Karikázzuk fel az újhagymát.
Az újkrumplit alaposan mossuk meg, csöpögtessük le. Ha nagyobb, akkor vágjuk ketté.
Az olajba keverjünk sót, borsot és az ág rozmaring lecsipkedett leveleit. Alaposan forgassuk bele az újkrumplit, és süssük meg forró sütőben, kb. 45 perc alatt.
A kelkáposztát metéljük fel.
Hevítsük fel a vajat, és dobjuk rá az újhagymát.
Picit pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a laskára vágott kelkáposztát, majd pároljuk puhára.
Adjuk hozzá a tejfölt.
Keverjük bele a megsült újkrumplikat.
Forraljuk össze.