Uborkás víz

Uborkás víz

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Tavalyi év slágere az uborkás víz volt, sokan fogyókúrás csodaszernek is kikiáltották.

Tény, hogy a víz oltja a legjobban a tüzet, és ha még hozzátesszük az uborkát (tüzet, szelet csökkentő energetikájú) akkor fokozzuk a tűz-csökkentő hatást. A kovászos uborka viszont már melegebb-tüzeseb verzió, hiszen erjesztéssel készül (három napig „tartózkodik az uborka a napon, vagy meleg helyen). A vizes típusoknak ajánlottabb a kovászos uborka felhasználása, akár a levének is.

Hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • fél kígyóuborka (vagy egy-két egész kovászos uborka)

Az uborkát karikázzuk fel vékonyan.

Egy üvegkancsóba tegyünk jeget, tegyük bele az uborkakarikákat, és öntsük fel vízzel.

Ízesíthetjük továbbá citromkarikákkal ( szelet, tüzet csökkenti, a vizet növeli), mentával (szelet növeli, tüzet, vizet csökkenti).

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..