Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 250 g liszt
  • 200 g vaj (ha margarint használunk, akkor 250 g)
  • 250 g túró (lehet 100 g juhtúró és 150 g tehéntúró)
  • egy felvert tojás a kenéshez,

A tetejére szezámmag, lenmag, aprított bacon, reszelt sajt.

A hozzávalókat gyúrjuk össze, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap nyújtsuk ki – vegyük figyelembe, hogy mivel nincs benne „térfogatnövelő” – se sütőpor, se élesztő – így nem fog a tésztánk megemelkedni. Akkorára nyújtsuk, amilyen vastag pogácsákat szeretnénk.

Kenjük le a tetejét felvert tojással, és a tetejét megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, baconnal vagy reszelt sajttal ( amelyikkel szeretnénk).

180 fokon  kb. 30percig sütjük.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..