Túró fánk

Túró fánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez

A tojásokat keverjük ki a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd a villával áttört túrót.

A liszthez adjuk a szódabikarbónát és a sót, keverjük össze.

Melegítsük meg az olajat, és a kis fánkokat szaggassuk bele kanállal a majdnem forró olajba. (Ha túl forró az olaj, akkor kívül megég, belül nyers maradhat a fánk)

Formázhatunk nedves tenyereink között kis golyókat is.

Van, amikor a fánkocska magától megfordul az olajban, ez jelzi, hogy az egyik oldala megsült.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..