Tempura

Tempurába márthatunk bármilyen darabolt zöldséget, húst, halat, amiket vékonyra vágunk. Belemárthatunk virágfüzéreket – bodza, akác, tökvirág, cukkinivirág.
Használhatunk sima lisztet, vagy lisztkeveréket.
Víz helyett használhatunk sört is, a lényeg, hogy a felhasznált folyadék mindig jéghideg legyen, ettől lesz a bunda ropogós, és nem ázik el az olajban.
Van, aki dúsítja a tésztát tojással is.
Sütőpor, vagy szódabikarbóna használatánál a bunda kissé felfúvódik.
Sütéshez bő olajat használjunk.
Először daraboljuk fel a használni kívánt zöldséget, vagy készítsük elő a virágot.
Tegyük oda az olajat melegedni, és csak ekkor keverjük össze a tempurát. Gyors mozdulattal mártsuk bele a folyadékba a zöldséget, és rögtön tegyük a majdnem forró olajba. Nem kell az olajnak füstölgő forrónak lennie, de jó meleg legyen.
Lehet a zöldségeket, virágokat először lisztbe mártani, de nem szükséges.
A tempurához felhasznált folyadék mennyiségével be tudjuk állítani a bunda vastagságát is. Ha sűrűbb tésztát készítünk, úgy természetesen a bunda vastagabb lesz.
Alap-recept
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 100 ml jeges víz
- 1 teáskanálnyi só
A hozzávalókat csak a sütés előtt közvetlenül keverjük ki!
Elég, ha gyors mozdulatokkal összekeverjük