Tempura

Tempura

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Tempurába márthatunk bármilyen darabolt zöldséget, húst, halat, amiket vékonyra vágunk. Belemárthatunk virágfüzéreket – bodza, akác, tökvirág, cukkinivirág.

Használhatunk sima lisztet, vagy lisztkeveréket.

Víz helyett használhatunk sört is, a lényeg, hogy a felhasznált folyadék mindig jéghideg legyen, ettől lesz a bunda ropogós, és nem ázik el az olajban.

Van, aki dúsítja a tésztát tojással is.

Sütőpor, vagy szódabikarbóna használatánál a bunda kissé felfúvódik.

Sütéshez bő olajat használjunk.

Először daraboljuk fel a használni kívánt zöldséget, vagy készítsük elő a virágot.

Tegyük oda az olajat melegedni, és csak ekkor keverjük össze a tempurát. Gyors mozdulattal mártsuk bele a folyadékba a zöldséget, és rögtön tegyük a majdnem forró olajba. Nem kell az olajnak füstölgő forrónak lennie, de jó meleg legyen.

Lehet a zöldségeket, virágokat először lisztbe mártani, de nem szükséges.

A tempurához felhasznált folyadék mennyiségével be tudjuk állítani a bunda vastagságát is. Ha sűrűbb tésztát készítünk, úgy természetesen a bunda vastagabb lesz.

 

Alap-recept

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • 100 ml jeges víz
  • 1 teáskanálnyi só

A hozzávalókat csak a sütés előtt közvetlenül keverjük ki!

Elég, ha gyors mozdulatokkal összekeverjük

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..