Tempura másképp

Hozzávalók:
- 100 g kukorica-liszt
- 30 g csicseriborsó-liszt
- 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 ml jeges víz
- 1 teáskanálnyi só
Víz helyett használhatunk sört is, a lényeg, hogy a felhasznált folyadék mindig jéghideg legyen, ettől lesz a bunda ropogós, és nem ázik el az olajban.
Van, aki dúsítja a tésztát tojással is.
Sütőpor, vagy szódabikarbóna használatánál a bunda kissé felfúvódik.
Sütéshez bő olajat használjunk.
Először daraboljuk fel a használni kívánt zöldséget, vagy készítsük elő a virágot.
Tegyük oda az olajat melegedni, és csak ekkor keverjük össze a tempurát. Gyors mozdulattal mártsuk bele a folyadékba a zöldséget, és rögtön tegyük a majdnem forró olajba. Nem kell az olajnak füstölgő forrónak lennie, de jó meleg legyen.