Tempura másképp

Tempura másképp

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 100 g kukorica-liszt
  • 30 g csicseriborsó-liszt
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 ml jeges víz
  • 1 teáskanálnyi só

Víz helyett használhatunk sört is, a lényeg, hogy a felhasznált folyadék mindig jéghideg legyen, ettől lesz a bunda ropogós, és nem ázik el az olajban.

Van, aki dúsítja a tésztát tojással is.

Sütőpor, vagy szódabikarbóna használatánál a bunda kissé felfúvódik.

Sütéshez bő olajat használjunk.

Először daraboljuk fel a használni kívánt zöldséget, vagy készítsük elő a virágot.

Tegyük oda az olajat melegedni, és csak ekkor keverjük össze a tempurát. Gyors mozdulattal mártsuk bele a folyadékba a zöldséget, és rögtön tegyük a majdnem forró olajba. Nem kell az olajnak füstölgő forrónak lennie, de jó meleg legyen.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..