Tejfölös-zöldséges sonkaleves

Tejfölös-zöldséges sonkaleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A sonka főzővize
400 g füstölt főtt sonka
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 vékony cikk zellergumó
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál zsír – legegyszerűbb a sonkalé tetejéről leszedni.
1 evőkanál liszt

1 fej vöröshagyma
1 csokor snidling
1,5 dl tejföl
só, bors

Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk egyforma laskákra, vagy kockákra.

Szedjük le a sonka főzővizéről a megdermedt zsírt.

Pirítsuk meg a hagymát a zsíron, dobjuk rá a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, és pirítsuk még néhány percig.

Szórjuk meg pirospaprikával, öntsük fel 1 liter sonkalével.

Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket.

Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Habarjuk be a levest, az egy evőkanál lisztet keverjük el kevés sonkalével, keverjük a tejfölhöz és öntsük a többi levesbe.

Amikor újból felforrt, szórjuk bele a kisebb kockákra aprított sonkát, és a snidlinget.

Forraljuk ki.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..