Talkedli, tarkedli, a cseh fánk

Talkedli, tarkedli, a cseh fánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g liszt
  • 5 deci tej
  • 3 tojás
  • 30 g élesztő
  • 100 g cukor
  • csipet só
  • kevés zsír vagy olaj a talkedli-sütő kenéséhez

Első változat szerint simán dagasszunk a zsír nélkül egy kelt tésztát.

Hagyjuk duplájára kelni.

Szaggassuk ki, és a talkedli-sütőben süssük meg a fánkok mind a két oldalát aranysárgára.

Másik változat szerint válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá.

Egy evőkanál cukrot tegyünk egy deci tejbe, langyosítsuk meg, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni.

A tojások sárgájával, az apránként adagolt tejjel, a cukorral keverjünk egy nokedli-sűrűségű tésztát.

Óvatosan keverjük bele a felvert tojásfehérjét.

Pihentessük-kelesszük fél óráig.

Forrósítsuk meg a talkedli-sütőt, tegyünk bele egy kávéskanálnyi zsírt, vagy olajat, és evőkanállal adagoljuk bele a tésztát, és süssük mind a két oldalát aranybarnára.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..