Szilváslepény- picit másképp

Szilváslepény- picit másképp

Ha tetszett a cikk osszd meg!

tésztához:

  • 35 deka liszt
  • 2 deka élesztő
  • 5 deka cukor
  • 5 deka vaj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 2 deci tej

krémhez:

  • 10 deka cukor
  • 4 tojás
  • 3 deci tejföl
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor

a tetejére

  • 1 kiló felezett, magozott szilva.
  • cukor, fahéj ízlés szerint

 

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is a tésztához adjuk.

Alaposan kidagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük.

Elkészítjük a krémet: A tojásokat a többi hozzávalóval simára kikeverjük.

A megkelt tésztát a tepsink méretének megfelelően kinyújtjuk.

A tésztát megkenjük a krémmel.

A sütemény tetejét felezett szilvával kirakjuk.

A sütőt kicsit előmelegítjük, és közepes lángon 45 perc alatt megsütjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..