Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 1 kiló krumpli
  • 250 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál libazsír
  • érett, de nem ráncos magvaváló szilva, (és apró szemű legyen, mert nem ágyúgolyót akarunk gyártani!!!)
  • fahéj opcionálisan
  • 100 g vaj
  • zsemlemorzsa

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára.

Szűrjük le.

Adjuk hozzá az egész tojást és a libazsírt (esetleg vajat, ekkor viszont egy picivel több vajat használjunk) és keverjük alaposan össze.

Apránként adagoljuk hozzá a lisztet, figyelve, hogy mennyit vesz fel – egy közepesen lágy, puha tésztára van szükségünk.

Nyújtsuk ki késfok vastagságúra, és kockázzuk fel.

Minden kocka közepére tegyünk egy szem szilvát.

Lisztezett kézzel gömbölyítsük meg a gombócot, majd lobogó, enyhén sós vízben főzzük ki a gombócokat.

A vajat olvasszuk fel, és pirítsuk meg a zsemlemorzsát.

Az elkészült gombócokat szedjük a zsemlemorzsára.

Ha elég édes volt a szilva, nincs szükség plusz porcukorra sem.

A szilvát gombócozás előtt meg lehet hinteni a mag helyén egy pici fahéjjal.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..