Szilvalekvár sütőben

Szilvalekvár sütőben

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A recept időigényes.

Hozzávalok:

  • szilva
  • 3 evőkanál 20 %-os ecet

Ehhez a recepthez a hagyományos, besztercei szilva a legjobb, és legfinomabb. Ha ezt nem kapunk, akkor ne a nagy, lédús fajtákat keressük, hanem az apróbb, teljesen érett szemeket. Az sem baj, ha a héj egy picit már ráncos, persze legyen teljesen ép.  A szemek érettsége adja meg a lekvár édességét.

Szilvákat mossuk meg, és magozzuk ki.

A tepsit teljesen zsírtalanítsuk, öblítsük alaposan ki, majd a 20 %-os ecettel is öblítsük ki a tepsit.

Szórjuk bele a szilvát, úgy, hogy ne legyen teljesen tele, mert először levet fog engedni, és így könnyen kifolyhat a sütőbe, és a ragacsos lét nagyon nehéz lesz kitakarítani.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, majd 10 perc múlva csökkentsük a hőmérsékletét kb. 150 fokra. Kezdetben meg sem kell keverni, csak néha nézzünk rá. Amikor már nincs rajta lé, akkor keverjük át óvatosan, és addig süssük, amíg egy egybeálló, ragacsos, fekete, nagyon sűrű valamit kapunk. Ez eltarthat kb. 3-4 órát is, függ a szilva víztartalmától, hogy mennyire „szottyadt” szilvát vettünk.

Kiforrázott üvegekbe kanalazzuk, és lezárjuk.

Ez a lekvár évekig eláll.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..