Szezámkrém

Szezámkrém

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 150 g szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • olívaolaj, kb. fél-egy deci

A szezámmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben, állandóan kevergetve. Vigyázzunk, nagyon hamar megég, akkor nagyon keserű lesz. Ha megérezzük a kellemes dió illatot, azonnal zárjuk el a gázt, de továbbra is kevergessük, illetve öntsük ki egy tálcára, vagy egy szélesebb tálra, és még kevergessük egy kicsit, mert önmagától is tovább pirul.

Innentől lehet a szezámmagot ledarálni. Mehet bele a szétnyomott fokhagyma, a só, és annyi olíva, hogy jó krémes állagú legyen.

Én csak megsózom, belenyomok egy gerezd fokhagymát, és kb. egy fél deci olívát, és botmixerrel kezdem pürésíteni. Mi úgy szeretjük, hogy ha vannak benne egész magok is. Egyéni ízlés szerint kell az olívát is adagolni.

Figyelem!!! A szezámmag allergén!!!

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..