Sütőtökös lepény

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 400 g nyers sütőtök
- 200 ml víz
- 2 lilahagyma
- 2 kávéskanál petrus aprítva
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt koriandermag
- 2 teáskanálnyi szárított élesztő
Reszeljük le a sütőtököt.
Aprítsuk fel a lilahagymát – ha nem szeretnénk a lepényben darabokat, akkor ezt is reszeljük le.
Tegyük bele a fűszereket, és a sót.
A lisztbe keverjük bele a szárított élesztőt, majd keverjük a fűszeres sütőtökhöz.
A vízzel dagasszunk egy közepesen lágy tésztát.
Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 1 órát.
A gyúródeszkát alaposan lisztezzük meg, és borítsuk rá a tésztát, osszuk fel 6 részre.
Egyenként gömbölyítsük ki.
A gombócokból egyenként nyújtsunk kör alakot a serpenyőnk méretének megfelelően.
Olajozzuk ki a serpenyőt, és közepes lángos süssük a lepényeket ki, kb. 7-8 perc alatt.
Érdemes az első oldalnál fedőt tenni a serpenyőre.