Sütőtökös lepény

Sütőtökös lepény

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 400 g nyers sütőtök
  • 200 ml víz
  • 2 lilahagyma
  • 2 kávéskanál petrus aprítva
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt koriandermag
  • 2 teáskanálnyi szárított élesztő

Reszeljük le a sütőtököt.

Aprítsuk fel a lilahagymát – ha nem szeretnénk a lepényben darabokat, akkor ezt is reszeljük le.

Tegyük bele a fűszereket, és a sót.

A lisztbe keverjük bele a szárított élesztőt, majd keverjük a fűszeres sütőtökhöz.

A vízzel dagasszunk egy közepesen lágy tésztát.

Takarjuk le, és hagyjuk pihenni 1 órát.

A gyúródeszkát alaposan lisztezzük meg, és borítsuk rá a tésztát, osszuk fel 6 részre.

Egyenként gömbölyítsük ki.

A gombócokból egyenként nyújtsunk kör alakot a serpenyőnk méretének megfelelően.

Olajozzuk ki a serpenyőt, és közepes lángos süssük a lepényeket ki, kb. 7-8 perc alatt.

Érdemes az első oldalnál fedőt tenni a serpenyőre.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..