Sütőtök-krémleves (tejszín nélkül laktózmentesen)

- 500 g sült tökpüré
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 ek olívaolaj
- 2-3 deka pirított tisztított tökmag, vagy fűszeres-mézes tökmag
- só, bors
A krumplit megtisztítjuk, és enyhén sós vízbe odatesszük főni a babérlevéllel együtt.
A vöröshagymát felszeleteljük, és az egy evőkanál olívaolajon megpároljuk.
Ha a krumpli megfőtt, összeturmixoljuk a párolt vöröshagymával, és a tökpürét is belekeverjük.
Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Ha olaj nélkül akarjuk készíteni, akkor készítsük úgy, hogy amikor a tök majdnem megsült, borítsuk be a hagymakarikákkal, és együtt süssük készre. (Sütőtől függően kb. 10 perc).
Így pürésítsük, így egy teljesen zsírmentes levesünk lesz.
Ha picit sűrűbbre készítjük, lehet mártogatós, vagy szendvicsalap.