Sütőtök-krémleves (tejszín nélkül laktózmentesen)

Sütőtök-krémleves (tejszín nélkül laktózmentesen)

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g sült tökpüré
  • 1 közepes krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 deka pirított tisztított tökmag, vagy fűszeres-mézes tökmag
  • só, bors

 

A krumplit megtisztítjuk, és enyhén sós vízbe odatesszük főni a babérlevéllel együtt.

A vöröshagymát felszeleteljük, és az egy evőkanál olívaolajon megpároljuk.

Ha a krumpli megfőtt, összeturmixoljuk a párolt vöröshagymával, és a tökpürét is belekeverjük.

Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

 

Ha olaj nélkül akarjuk készíteni, akkor készítsük úgy, hogy amikor a tök majdnem megsült, borítsuk be a hagymakarikákkal, és együtt süssük készre. (Sütőtől függően kb. 10 perc).

Így pürésítsük, így egy teljesen zsírmentes levesünk lesz.

 

Ha picit sűrűbbre készítjük, lehet mártogatós, vagy szendvicsalap.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..