Sült tea

Sült tea

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 2 kiló gyümölcs, főleg bogyósok, vagy ami nem esik szét
  • 400 g cukor (ha a gyümölcs édes, elég kevesebb hozzá, vagy el is hagyható)
  • 2 centiméternyi gyömbér reszelve
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 kávékanálnyi fahéj
  • 9 szem szegfűszeg
  • 3 szem zöld kardamom

A gyümölcsöt szemezzük le, vagy aprítsuk fel.

Keverjük össze a cukrot a fűszerekkel, és a gyümölccsel.

A fűszeres gyümölcsöt terítsük szét egy tepsiben, és 180 fokon kezdjük el sütni.

20 perc után forgassuk alaposan át, és további 20-25 percig süssük.

Adagoljuk kis, sterilizált üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Egy bögrébe egy evőkanálnyi „teát” tegyünk, és öntsük fel forró, de már nem lobogó vízzel.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..