Spenótos túrógombóc

- 250 g friss spenót
- 250 g ricotta vagy esetleg túró
- 50 g parmezán reszelve
- 3 evőkanál rétesliszt
- 3 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
Forrázzuk le a friss spenótot, hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a többi hozzávalót.
A langyos spenótot kicsit vágjuk meg, és keverjük a többi hozzávalóhoz.
Nedves kézzel formázzunk kis gombócokat.
Pihentessük hűtőben negyed órát, közben tegyünk oda vizet forralni.
A kis gombócokat főzzük ki lobogó forró vízben.
Tálalhatjuk sajtszósszal, adhatjuk főzelékfeltétnek.
Ha pici gombócokat formálunk, remek levesbetét lesz belőle.