Spenótos túrógombóc

Spenótos túrógombóc

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 250 g friss spenót
  • 250 g ricotta vagy esetleg túró
  • 50 g parmezán reszelve
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint

Forrázzuk le a friss spenótot, hagyjuk hűlni.

Keverjük össze a többi hozzávalót.

A langyos spenótot kicsit vágjuk meg, és keverjük a többi hozzávalóhoz.

Nedves kézzel formázzunk kis gombócokat.

Pihentessük hűtőben negyed órát, közben tegyünk oda vizet forralni.

A kis gombócokat főzzük ki lobogó forró vízben.

 

Tálalhatjuk sajtszósszal, adhatjuk főzelékfeltétnek.

Ha pici gombócokat formálunk, remek levesbetét lesz belőle.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..