Spenótos tészta

- 500 g tészta – legjobb az orsó, a kagyló, a rövid cső, aminek az oldala recés kissé, hogy a mártás jobban megüljön a tésztán
- 500 g spenót
- 150 g félkemény sajt reszelve (legjobb, ha van benne egy kevés füstölt is, mondjuk 50 g füstölt karaván)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, fehér bors – így nem lesz fekete pöttyös a mártás, íze enyhébb, mint a fekete borsé, használhatunk helyette akár borsikafüvet is
- 2 deci tejszín
- 3 evőkanál ghí
A ghíre rádobjuk a spenótot, kevergetjük, amíg kicsit össze nem esik, mehet rá a fokhagyma nyomva, reszelve, vágva – ahogy jön.
Sózzuk, borsozzuk.
Felengedjük a tejszínnel, és megpároljuk.
Tésztát kifőzzük, a spenóttal összekeverjük.
Egy tepsit ghível kikenünk, beleöntjük a spenótos tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk sajttal.
180 fokon pirulásig sütjük.