Spenótos tészta

Spenótos tészta

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g tészta – legjobb az orsó, a kagyló, a rövid cső, aminek az oldala recés kissé, hogy a mártás jobban megüljön a tésztán
  • 500 g spenót
  • 150 g félkemény sajt reszelve (legjobb, ha van benne egy kevés füstölt is, mondjuk 50 g füstölt karaván)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors – így nem lesz fekete pöttyös a mártás, íze enyhébb, mint a fekete borsé, használhatunk helyette akár borsikafüvet is
  • 2 deci tejszín
  • 3 evőkanál ghí

A ghíre rádobjuk a spenótot, kevergetjük, amíg kicsit össze nem esik, mehet rá a fokhagyma nyomva, reszelve, vágva – ahogy jön.

Sózzuk, borsozzuk.

Felengedjük a tejszínnel, és megpároljuk.

Tésztát kifőzzük, a spenóttal összekeverjük.

Egy tepsit ghível kikenünk, beleöntjük a spenótos tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk sajttal.

180 fokon pirulásig sütjük.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..