Sörélesztő-pehely élettani hatásai

A sörélesztő egy gombaféle, amelyet a sörgyártás során használnak, (Saccharomyces Cerevisiae). amelyet inaktivált állapotban pehely, vagy tabletta formájában forgalmaznak. Miután már nincs erjesztő-képessége, így candidások is fogyaszthatják. A csíráztatott árpán nevelt gomba magába szívja az ásványi anyag-tartalmat, így nagyon sok nyomelem marad benne, ilyen a vas, mangán, réz, cink, szelén, foszfor, kalcium, króm, jód, és magnézium.
Kiemelkedő a B-vitamin tartalom is, található benne B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin). Ezek a vitaminok nagyon fontosak a szervezet számára, segítséget nyújt a szöveteknek a gyors regenerálódáshoz, az izmok működését segíti. A B1 és B2 a szem egészséges működéséthez is hozzájárul. A B vitaminok a krómmal együtt segítik az inzulin hasznosítását is, így a vércukorszint csökkenhet.
Szépség-vitamin: szintén a B-vitaminok és ásványi anyagok segítik a haj, a bőr, és a körmök egészségének megőrzését. Használhatjuk körömerősítő kézfürdőként, használhatjuk hajpakolásra.
A sörélesztő antioxidánsai lassítják a sejtek öregedési folyamatait, erősítik az immunrendszert.
Komplex fehérjeforrás – kitűnően felszívódó mikro-tápanyagokat tartalmaz is tartalmaz, ezért a vegán konyha előszeretettel használja. A sörélesztő pehely íze a sajtéra emlékeztet, kiváló sajtpótlóként szolgál. Felhasználhatjuk krémlevesek, szószok, főzelékek sűrítésére, gazdagítására. Készíthetünk belőle mártogatóst, szendvicskrémet.
Emésztést is kedvezően befolyásolhatja, hozzájárul a bélflóra egészségéhez, így elkerülhető a puffadás, csökkentheti a hasmenést.