Rózsafánk

Rózsafánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 300 g rétesliszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál rum, vagy 3 evőkanál fehérbor (az alkohol meggátolja a tésztát abban, hogy a sütés folyamán megszívja magát olajjal)
  • 6 tojás sárgája (vagy 3 tojás sárgája és 1 evőkanál zsíros tejföl)
  • olaj a sütéshez
  • magozott meggybefőtt és porcukor a szóráshoz

A hozzávalókból félkemény tésztát gyúrunk.

Negyed órát pihentetjük a hűtőben.

Elosztjuk három cipóvá, és késfok-vastagságúra kinyújtjuk. Minden cipó legyen egy picivel kisebb, mint az előző volt.

Kiszaggatjuk fánkszaggatóval.

A következő cipót ugyanúgy késfok-vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk. (legyen eggyel kisebb, mint a fánkszaggatónk volt.)

A harmadik cipót a még kisebb szaggatóval szaggassuk. Minden korongot csipkedjünk meg 3-4 helyen ollóval. Tegyünk a legnagyobbra egy kisebbet, majd egy még kisebbet, középen nyomjuk egy picit össze a tésztát, és óvatosan tegyük bele a forró olajba. Ahogy sülnek, összeragadnak, majd a közepére tegyünk egy szem meggyet.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..