Rozmaringos, sajtos csicseriborsó-lepény

Rozmaringos, sajtos csicseriborsó-lepény

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

200 g főtt csicseriborsó – 1 konzerv

3 ág rozmaring

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

50 g zsemlemorzsa

100 g félkemény sajt (gouda, edami, trappista)

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

A főtt csicseriborsó csöpögtessük le.

Pürésítsük össze a sóval, rozmaringgal, a zúzott fokhagymával.

Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát és a lereszelt sajtot.

Sózzuk, borsozzuk meg.

A masszát gyúrjuk össze, és egy sütőpapírral fedett sütőlemezre kézzel lapogassuk szét.

Jelöljük be a szeletek helyét egy éles késsel.

230 fokon süssük készre 10 perc alatt.

Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajjal – elhagyható, adhatunk mellé joghurtos vagy paradicsomos mártogatóst.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .