Rozmaringos, sajtos csicseriborsó-lepény

Hozzávalók:
200 g főtt csicseriborsó – 1 konzerv
3 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
50 g zsemlemorzsa
100 g félkemény sajt (gouda, edami, trappista)
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
A főtt csicseriborsó csöpögtessük le.
Pürésítsük össze a sóval, rozmaringgal, a zúzott fokhagymával.
Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát és a lereszelt sajtot.
Sózzuk, borsozzuk meg.
A masszát gyúrjuk össze, és egy sütőpapírral fedett sütőlemezre kézzel lapogassuk szét.
Jelöljük be a szeletek helyét egy éles késsel.
230 fokon süssük készre 10 perc alatt.
Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajjal – elhagyható, adhatunk mellé joghurtos vagy paradicsomos mártogatóst.