Rozmaringos focaccia

Rozmaringos focaccia

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g BL 80-as kenyérliszt
  • 20 g friss élesztő, vagy 2 teáskanálnyi szárított élesztő
  • 1-2 evőkanál friss rozmaring
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 mokkáskanálnyi cukor
  • 1 teáskanálnyi só

 

Az élesztőt futtassuk fel langyos vízben a mokkáskanálnyi cukorral, és tegyünk bele még egy kanálnyi lisztet is.

Szitáljuk tálba a többi lisztet. Tegyük bele a sót.
Öntsük bele a megkelt gyorskovászt.

Dagasszunk lágy kenyértésztát kb. 2-3 deci langyos vízzel.

Ha a tészta összeállt, dagasszunk bele 3 evőkanálnyi olívaolajat.

Meleg helyen kelesszük meg a duplájára.

Gyúrjuk át, vegyük négyfelé a tésztát.

Egyenként nyújtsuk ovális lepényalakúra. Kezünkkel nyomkodjunk bele lyukakat.

A maradék egy evőkanálnyi olívába keverjük bele az aprított rozmaringot, és kenjük a tésztára.

Takarjuk le, és hagyjuk másodszor is megkelni.

Előmelegített, forró sütőben süssük készre – kb. 15 perc alatt.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..