Nyers szilva eltevése

Nyers szilva eltevése

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalok:

  • 1 kiló magvaváló szilva
  • 300 g kristálycukor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi nátrium-benzoát

Szilvát alaposan mossuk meg, csöpögtessük le, és hagyjuk megszáradni.

Magozzuk ki.

A cukrot keverjük össze a fahéjjal.

A fél szilvákat tegyük egy üvegtálba, és szórjuk meg cukorral.

Keverjük össze.

Egy tányérral fedjük le – jénai tál esetén tegyük rá a tetejét – és néha keverjük össze.

Másnap a szilvákat kanalazzuk kiforrázott üvegekbe, és mindegyik tetejére egy leheletnyi nátrium benzoátot tegyük. (Max. egy késhegynyit)

Mehet azonnal a kamra polcára.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..