Nyers eperleves túrógombóccal

Nyers eperleves
Hozzávalók:
- 500 g eper tisztítva
- 3 dl görög joghurt
- 5 evőkanál méz
- 1 liter víz
Az epret tisztítás után keverjük a joghurtba.
Adjuk hozzá a mézet, és engedjük fel annyi vízzel, amilyen sűrű levest szeretnénk.
Kínálhatjuk tejszínhabbal, bazsalikomos tejszínhabbal.
Adhatunk mellé picike túrógombócokat is, de ahhoz be kell kapcsolni a tűzhelyet.
Bazsalikomos tejszínhab:
Hozzávalók:
- 7 bazsalikomlevél
- csipet fahéj – elhagyható
- 2 dl habtejszín
Aprítsuk fel a bazsalikom-leveleket, és áztassuk be fél deci habtejszínbe, majd melegítsük fel – ne forraljuk!
Hűtsük ki, majd szűrjük le a tejszínt, keverjük a többi tejszínhez, és verjünk belőle habot.
Túrógombóc
Hozzávalók:
- 250 g túró
- 70 g búzadara
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 2 evőkanál házi vaníliás cukor)
- 1 tojás
A fenti hozzávalókat alaposan összekeverjük, és kis gombócokat gyártunk belőle. A gombócokat hagyjuk fél órát pihenni, vagy amíg felforr a víz.
Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki a gombócokat, és kínáljuk a leves mellé.