Nyers eperleves túrógombóccal

Nyers eperleves túrógombóccal

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Nyers eperleves

Hozzávalók:

  • 500 g eper tisztítva
  • 3 dl görög joghurt
  • 5 evőkanál méz
  • 1 liter víz

 

Az epret tisztítás után keverjük a joghurtba.

Adjuk hozzá a mézet, és engedjük fel annyi vízzel, amilyen sűrű levest szeretnénk.

Kínálhatjuk tejszínhabbal, bazsalikomos tejszínhabbal.

Adhatunk mellé picike túrógombócokat is, de ahhoz be kell kapcsolni a tűzhelyet.

Bazsalikomos tejszínhab:

Hozzávalók:

  • 7 bazsalikomlevél
  • csipet fahéj – elhagyható
  • 2 dl habtejszín

Aprítsuk fel a bazsalikom-leveleket, és áztassuk be fél deci habtejszínbe, majd melegítsük fel – ne forraljuk!

Hűtsük ki, majd szűrjük le a tejszínt, keverjük a többi tejszínhez, és verjünk belőle habot.

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 70 g búzadara
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy 2 evőkanál házi vaníliás cukor)
  • 1 tojás

A fenti hozzávalókat alaposan összekeverjük, és kis gombócokat gyártunk belőle. A gombócokat hagyjuk fél órát pihenni, vagy amíg felforr a víz.

Lobogó, forró, sós vízben főzzük ki a gombócokat, és kínáljuk a leves mellé.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..