Moszkauer

Moszkauer

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávaló 20-25 db hoz:
150 g dióbél
100 g cukor
100 g étcsokoládé
20 g liszt
50 g vaj
1 dl habtejszín
Egy marék kandírozott narancshéj pár csepp étolaj.

A sütőlap lekenéséhez 1-2 evőkanál olvasztott vaj.

A diót és a kandírozott narancshéjat vágjuk apróra.

Tegyük egy lábasba, majd a vajjal, a cukorral és a tejszínnel együtt összeforraljuk.

Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
Sütőpapírral béleljünk ki 2 tepsit és vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A masszából kiskanálnyi adagokat kanalazzunk a tepsire, majd picit a kanál lapjával ellapogatjuk, vagy ujjunkkal picit lenyomjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb.10-12 percig sütjük, az a jó, ha a szélein kezd már aranybarnává válni.
Olvasszuk össze a csokit a vajjal, vagy olajjal és csorgassuk rá a sütie.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..