Mogyoróvaj

Mogyoróvaj

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Ezt a csodás vajat gyorsan, könnyen elkészítheti bárki, aki szereti a természetes ízeket.

  • 250 g sótlan mogyoró
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál olaj (legjobb a mogyoróolaj természetesen)

Tegyük késes aprítóba a mogyorót, és daráljuk meg az olajjal. Ízlésünknek megfelelően daráljuk meg, én szeretem, ha vannak benne kisebb darabok is.

Ha nem lesz elég krémes, kevesebb olajat tartalmaz a mogyoró, akkor tehetünk hozzá még 1 evőkanál olajat.

Keverjük bele a mézet és a sót.

Ezt az elkészült mogyoróvajat nemcsak kenyérre kenhetjük, hanem használhatjuk kekszek, kevert sütemények tésztájához

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..