Mediterrán fűszerolaj

Mediterrán fűszerolaj

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • Fél liter olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 bóbita (kb. 7 levélnyi) bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma

Egy szép mutatós fehér üvegbe tegyük bele a fokhagymát, majd a kakukkfű leveleit húzzuk le a száráról és szórjuk az üvegbe.

Tegyük bele a rozmaringot, és a bazsalikom-bóbitát.

Óvatosan öntsük fel olívaolajjal légmentesen, hogy a fűszerek nem mozduljanak el.

Hagyjuk érni 3 hétig.

Ha felbontottuk, akkor a bazsalikomot és a rozmaringágat vegyük ki, és használjuk fel, mondjuk egy milánói raguhoz, vagy fűszerezhetünk vele sült krumplit is. (Ha a zöldfűszer a levegővel érintkezik, könnyen romlásnak indulhat.)

Amíg a fokhagyma és a kakukkfű-levélkék nem érintkeznek a levegővel, addig hagyjuk benn az olajban.

Ha szépen felcímkézzük-felszalagozzuk, kiváló ajándék is lehet konyhatündéreknek.

Tehetünk hozzá még chili paprikát is, ha csípősebben szeretnénk, a paprikát hústűvel szurkáljuk meg 3 helyen.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..