Mediterrán fűszerolaj

- Fél liter olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 1 bóbita (kb. 7 levélnyi) bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
Egy szép mutatós fehér üvegbe tegyük bele a fokhagymát, majd a kakukkfű leveleit húzzuk le a száráról és szórjuk az üvegbe.
Tegyük bele a rozmaringot, és a bazsalikom-bóbitát.
Óvatosan öntsük fel olívaolajjal légmentesen, hogy a fűszerek nem mozduljanak el.
Hagyjuk érni 3 hétig.
Ha felbontottuk, akkor a bazsalikomot és a rozmaringágat vegyük ki, és használjuk fel, mondjuk egy milánói raguhoz, vagy fűszerezhetünk vele sült krumplit is. (Ha a zöldfűszer a levegővel érintkezik, könnyen romlásnak indulhat.)
Amíg a fokhagyma és a kakukkfű-levélkék nem érintkeznek a levegővel, addig hagyjuk benn az olajban.
Ha szépen felcímkézzük-felszalagozzuk, kiváló ajándék is lehet konyhatündéreknek.
Tehetünk hozzá még chili paprikát is, ha csípősebben szeretnénk, a paprikát hústűvel szurkáljuk meg 3 helyen.