Mákos guba

Mákos guba

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 5 szikkadt gubarúd
  • 200 g darál mák
  • 100 g cukor
  • 1 vaníliás cukor (vagy egy evőkanál házi vaníliás cukor)
  • 3 deci tej
  • 3 evőkanál méz
  • 100 g vaj

A tejet melegítsük meg, tegyük bele a vaníliás cukrot.

A sütőtálat-tepsit vastagon vajazzuk ki, kb. egy evőkanálnyi vajat hagyjunk a tetejére is.

Karikázzuk fel a gubarudat, majd forrázzuk le a vaníliás tejjel, lazán forgassuk össze

Rakjunk a sütőtálba egy réteg rudat, szórjuk meg cukrozott mákkal, és folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.

A tetejét locsoljuk meg a mézzel és a félretett vajat pöttyözzük a tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük pirosra. (kb. fél óra sütőtől függően).

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..