Mákos guba

- 5 szikkadt gubarúd
- 200 g darál mák
- 100 g cukor
- 1 vaníliás cukor (vagy egy evőkanál házi vaníliás cukor)
- 3 deci tej
- 3 evőkanál méz
- 100 g vaj
A tejet melegítsük meg, tegyük bele a vaníliás cukrot.
A sütőtálat-tepsit vastagon vajazzuk ki, kb. egy evőkanálnyi vajat hagyjunk a tetejére is.
Karikázzuk fel a gubarudat, majd forrázzuk le a vaníliás tejjel, lazán forgassuk össze
Rakjunk a sütőtálba egy réteg rudat, szórjuk meg cukrozott mákkal, és folytassuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejét locsoljuk meg a mézzel és a félretett vajat pöttyözzük a tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük pirosra. (kb. fél óra sütőtől függően).