Lustaasszony rétese tökös-mákos töltelékkel

Lustaasszony rétese tökös-mákos töltelékkel

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 200 g liszt
  • 150 g porcukor
  • fél sütőpor
  • 600 g gyalult, kinyomkodott tök
  • 150 g darált mák
  • 50 g mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 120 g olvasztott vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • csipet só

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukor felével és a csipet sóval.

A legyalult, kinyomkodott tökhöz keverjük hozzá a darált mákot, a reszelt citromhéjat és a porcukor másik felét. A tojást a tejföllel és a tejjel verjük fel. Az olvasztott vaj felét öntsük a tepsibe. Szórjuk bele a porcukros liszt egyik felét.

Tegyük rá a cukros mákkal összekevert gyalult tököt. Locsoljuk meg a tojásos keverék felével. Tegyük rá a liszt másik felét. Erre jön a tojásos-tejes keverék maradék része. Legfelülre jön az olvasztott vaj maradéka.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba!)

Ezt a sütit készíthetjük sütőtökkel is, ekkor a cukor mennyiségét csökkentsük. A sütőtököt pedig süssük meg, és sütve használjuk fel a töltelékhez.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..