Libatöpörtyű

Libatöpörtyű

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 1000 g libaháj

Vágjuk kockára a libahájat. Öntsünk a tetejére annyi vizet, ami épphogy ellepi. Fedjük le, és közepes lángon kezdjük el főzni.

Ha a víz elpárolgott, vegyük le a fedőt, és tekerjük fel a gázt majdnem teljes lángra.

Érdemes innentől kezdve nagyon figyelni, mert nagyon gyorsan megsül, ha már aranyszínű, rögtön vegyük le a tűzről, és tegyünk rá fedőt.

Fél óra elteltével szűrjük le, de csak enyhén nyomkodjuk ki, nehogy a töpörtyű száraz legyen, de ne is tocsogjon a zsírtól. Legjobb üveg, vagy porcelán edényben tárolni.

Én nem teszem be a hűtőbe.

Készülhet belőle töpörtyűs pogácsa, borkorcsolyához falatkák, töpörtyűkrém, stb.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..