Libatöpörtyű

- 1000 g libaháj
Vágjuk kockára a libahájat. Öntsünk a tetejére annyi vizet, ami épphogy ellepi. Fedjük le, és közepes lángon kezdjük el főzni.
Ha a víz elpárolgott, vegyük le a fedőt, és tekerjük fel a gázt majdnem teljes lángra.
Érdemes innentől kezdve nagyon figyelni, mert nagyon gyorsan megsül, ha már aranyszínű, rögtön vegyük le a tűzről, és tegyünk rá fedőt.
Fél óra elteltével szűrjük le, de csak enyhén nyomkodjuk ki, nehogy a töpörtyű száraz legyen, de ne is tocsogjon a zsírtól. Legjobb üveg, vagy porcelán edényben tárolni.
Én nem teszem be a hűtőbe.
Készülhet belőle töpörtyűs pogácsa, borkorcsolyához falatkák, töpörtyűkrém, stb.