Liba

Liba

Ha tetszett a cikk osszd meg!

A liba az egyik olyan háziszárnyas, aminek minden „alkatrészét” fel tudjuk használni. Tollából takarókat, párnákat töltenek, túrakabátok készítenek, ahol nagyon fontos a könnyű súly mellett a maximális meleg biztosítása.

Egyben meg lehet sütni simán, lehet tölteni, akár zöldségekkel, akár gyümölcsökkel, akár zsemlés-petrezselymes-gombás töltelékkel.

Combját mellét lehet sütni, főzni, füstölni.

A hízott libamájat néha aranyárban mérik.

Lenyúzott bőréből-hájából süthetünk ki zsírt, és a „maradék”, a töpörtyű hidegen-melegen isteni eledel.

Aprólékjából, belsőségeiből kitűnő leves és ludaskása készíthető.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..