Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 300-500 g liszt, amennyit felvesz
  • 500 g krumpli
  • 150 g vaj
  • 3 evőkanál zsíros tejföl
  • 25 g friss élesztő
  • 1 nagy csipet cukor
  • 1-2 teáskanálnyi só
  • tojás a kenéshez
  • opcionálisan köménymag, sajt a szóráshoz

Főzzük meg a krumplit héjában, hámozzuk meg, és melegen törjük át, vagy reszeljük le.

A tejfölt langyosítsuk meg, és keverjük bele az élesztőt, és szórjuk rá a csipetcukrot.

A lisztet szitáljuk át a sóval, készítsünk a közepébe egy kis mélyedést, és öntsük bele a felfutott élesztőt.

Gyúrjuk össze, és pihentessük fél-egy órán át, majd nyújtsuk ki, rácsozzuk be a tésztát.

Szaggassuk ki a pogácsákat, tegyük sütőlemezre, és a tetejüket kenjük meg felvert tojással.

Megszórhatjuk még egy kis köménymaggal, sajttal, tehetünk a tojáshoz egy csipet füstölt pirospaprikát.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..