Kovászos uborkaleves

Kovászos uborkaleves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 7 kovászos uborka
  • az uborka leve – ha kevés, pótoljuk ásvány- vagy sima vízzel
  • egy csokor kapor
  • 2-3 deci tejföl vagy joghurt – ízlés szerint

A kaprot aprítsuk fel.

A tejfölt vagy joghurtot keverjük ki egy levestál aljában, keverjük bele a kapor háromnegyedét.

Öntsük rá az uborka levét.

Az uborkákat vágjuk kis kockákra, tegyük a levesbe.

Ásványvízzel beállíthatjuk a leves sűrűségét.

A maradék kaporral megszórva tálaljuk.

Az a jó ebben a levesben, hogy be sem kell kapcsolnunk a tűzhelyet.

(Aki nem tudja elképzelni levesbetét nélkül, szórhat bele levesgyöngyöt, vagy sajtos torilla-chipszet is.)

Ha a kovászos uborkánk elég savanykás, akkor készítsük tejföllel, ha nem, akkor válasszuk  joghurtot.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..