Kovászos uborkaleves

- 7 kovászos uborka
- az uborka leve – ha kevés, pótoljuk ásvány- vagy sima vízzel
- egy csokor kapor
- 2-3 deci tejföl vagy joghurt – ízlés szerint
A kaprot aprítsuk fel.
A tejfölt vagy joghurtot keverjük ki egy levestál aljában, keverjük bele a kapor háromnegyedét.
Öntsük rá az uborka levét.
Az uborkákat vágjuk kis kockákra, tegyük a levesbe.
Ásványvízzel beállíthatjuk a leves sűrűségét.
A maradék kaporral megszórva tálaljuk.
Az a jó ebben a levesben, hogy be sem kell kapcsolnunk a tűzhelyet.
(Aki nem tudja elképzelni levesbetét nélkül, szórhat bele levesgyöngyöt, vagy sajtos torilla-chipszet is.)
Ha a kovászos uborkánk elég savanykás, akkor készítsük tejföllel, ha nem, akkor válasszuk joghurtot.