Korhely-leves lencsével

Korhely-leves lencsével

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g füstölt hús
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 150 g lencse
  • 800 g savanyú káposzta – feltétlenül kérjünk rá levet!!!
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi szemes bors
  • 2 vöröshagyma
  • 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • opcionálisan: 1 fehérrépa, 1 sárgarépa – én nem szoktam beletenni.

Tegyük fel a füstölt húst főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi.

Tegyünk bele egy fej vöröshagymát, egy teáskanálnyi szemes borsot, 2 gerezd fokhagymát, és a 3 babérlevelet.

Főzzük majdnem készre a húst.

Áztassuk be a lencsét. (Nem kell egész éjszaka áznia.)

Karikázzuk fel a kolbászt.

Vágjuk kis kockákra a második vöröshagymát.

Ha szükséges, vágjuk meg egy kicsit a káposztát, hogy könnyebb legyen kanalazni.

Egy evőkanál olajon futtassuk meg a vöröshagymát, dobjuk rá a maradék 1 gerezd szétnyomott fokhagymát, ha már az illatát kiengedte, akkor dobjuk rá a savanyú káposztát is, pirítsuk egy-két percig, majd öntsük rá a káposzta levét, és a füstölt hús főzőlevéből engedjük fel. Kóstoljuk meg, hogy mennyire savanyú, és sós, ha nagyon sós lenne, akkor hígítsuk vízzel, ha megfelel az ízlésünknek, akkor használjuk fel az összes levet. Tegyük bele a lencsét is.

(Ha akarunk zöldséget beletenni, akkor azt most tegyük bele.)

Forraljuk alaposan össze.

Tegyük bele a kolbászkarikákat.

A tejfölbe keverjük bele az egy evőkanál lisztet, a teáskanálnyi pirospaprikát és mustárt.

Melegítsük meg a keveréket úgy, hogy kanalazzunk bele egy-két kanálnyi levest, majd öntsük bele a levesbe, és csendes forralással forraljuk ki a levest.

Őrölhetünk rá egy-két tekerésnyi borsot is.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..