Klasszikus krumplis fánk

Klasszikus krumplis fánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

Hozzávalók:

  • 250 g héjában főtt, áttört burgonya
  • 250 g liszt
  • 20 g friss élesztő
  • 2 tojás
  • 1 deci tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 g vaj vagy zsír
  • olaj a sütéshez

A tejet langyosítsuk meg, tegyük bele a cukrot és az élesztőt.

A lisztbe keverjük bele a sót, a szerecsendiót.

Az áttört krumpliba keverjük bele a tojásokat, majd a fűszeres lisztet.

Adjuk a tésztához a felfutott élesztőt, és dagasszuk meg a tésztát.

A dagasztás közben vegyük a kezünkbe a vajat, vagy a zsírt, és ezzel végezzük a dagasztást, amíg az edénytől elválik a tészta.

Amikor duplájára kelt, nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle fánkokat.

Forrósítsuk meg az olajat, és kis adagokban süssük ki a fánkokat. Ne zsúfoljuk túl az olajat, és a kis fánkok önmaguktól megfordulnak – ha meg nem, fordítsuk meg őket.

Lehet belőle köret, főzelék-feltét, kínálhatjuk mártogatósokkal, vagy simán fokhagymás tejföllel.

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..