Kelt csörögefánk

Kelt csörögefánk

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 500 g rétesliszt
  • 30 g élesztő
  • 200 g vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 200 ml tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • lekvár a tálaláshoz

Az élesztőt egy deci langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A vajat felolvasztjuk.

A liszt közepére mélyedést készítünk, beletesszük a sót, és beleütjük a tojások sárgáját, ráöntjük a vajat, a felfutott élesztőt, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk, a tejet óvatosan adagoljuk hozzá.

Kelesszük a duplájára.

Nyújtsuk késfok-szélességűre, vágjuk fel derelyevágóval, metsszük be középen kétszer.  Süssük ki forró olajban.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..