Kedvenc zöld tavaszi leves

Kedvenc zöld tavaszi leves

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • 1 marék spenót
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma (vagy póré)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 lötty olíva
  • 1 deci tejszín
  • 2 liter alaplé
  • sűrítésnek 3 evőkanál zabpehely, vagy 1 marék rizs

Az alaplé felét felforraljuk, és beledobjuk a zabpelyhet, vagy a rizst. Főzzük addig, amíg teljesen megfő a rizs, vagy a zabpehely. Ha kész, turmixoljuk teljesen szét.

Az újhagymát vagy pórét karikázzuk fel, a spenótot vágjuk vékony laskákra, a petrezselymet is aprítsuk fel, a fokhagymát reszeljük le.

Az olíván kezdjük el pirítani az újhagymát, reszeljük bele a fokhagymákat, dobjuk rá a spenótot, és egy percig kevergessük.

Sózzuk, borsozzuk.

Engedjük fel az alaplével, keverjük bele a tejszínt és a turmixolt sűrűbb levet is. Forraljuk össze.

Aki nem szereti az úszkáló hagymát, az beleteheti a sűrűbb lébe is, és együtt leturmixolhatja. Így csak a spenót lesz, mint a cérnametélt a levesben. Akinek ez sem tetszik, az a spenótot is leturmixolhatja, és eheti, mint a krémlevest.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..