Kedvenc zöld tavaszi leves

- 1 marék spenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag újhagyma (vagy póré)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 lötty olíva
- 1 deci tejszín
- 2 liter alaplé
- sűrítésnek 3 evőkanál zabpehely, vagy 1 marék rizs
Az alaplé felét felforraljuk, és beledobjuk a zabpelyhet, vagy a rizst. Főzzük addig, amíg teljesen megfő a rizs, vagy a zabpehely. Ha kész, turmixoljuk teljesen szét.
Az újhagymát vagy pórét karikázzuk fel, a spenótot vágjuk vékony laskákra, a petrezselymet is aprítsuk fel, a fokhagymát reszeljük le.
Az olíván kezdjük el pirítani az újhagymát, reszeljük bele a fokhagymákat, dobjuk rá a spenótot, és egy percig kevergessük.
Sózzuk, borsozzuk.
Engedjük fel az alaplével, keverjük bele a tejszínt és a turmixolt sűrűbb levet is. Forraljuk össze.
Aki nem szereti az úszkáló hagymát, az beleteheti a sűrűbb lébe is, és együtt leturmixolhatja. Így csak a spenót lesz, mint a cérnametélt a levesben. Akinek ez sem tetszik, az a spenótot is leturmixolhatja, és eheti, mint a krémlevest.