Karfiolrizs

Karfiolrizs

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • egy fej karfiol rózsáira szedve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • + egy mokkáskanálnyi friss petrezselyem

keleti változathoz plusz még:

  • 1 teáskanálnyi kurkuma
  • 1 késhegynyi hing por (asafoetida, vagy ördöggyökér)

A karfiolt bontsuk rózsáira, és aprítógépben daráljuk morzsásra.

Melegítsük meg az olívát, dobjuk rá a morzsás karfiolt, sózzuk meg, és pirítsuk-pároljuk készre.

Ízlés szerint szórjuk meg petrezselyemmel.

A keleti változatnál ugyanúgy bontsuk rózsáira a karfiolt, és daráljuk morzsásra.

Melegítsük meg az olívát, keverjük bele a hing-port, és a kurkumát, pár másodpercig kevergessük, sózzuk, és szórjuk bele a karfiolt, pároljuk készre.

Készíthetjük mediterrán változatban is, ekkor mehet a meleg olajba kakukkfű, egy babérlevél, bazsalikom, oregano. Figyeljünk rá, hogy ezekből az aromás fűszerekből keveset használjunk. A babérlevelet a végén távolítsuk el.

 

 

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..