Kandírozott ibolya

Kandírozott ibolya

Ha tetszett a cikk osszd meg!

  • Ibolya szárral együtt
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál porcukor

Az ibolya szára a munka megkönnyítését szolgálja, a szárat fogva könnyebb dolgozni.

A tojásfehérjét enyhén felverjük, ne legyen kemény hab, csak laza, nem habos lé.

Az ibolyákat egyenként megmártjuk a felvert tojásfehérjében, a felesleget lerázzuk és porcukrot szitálunk rá (vagy megmártjuk porcukorban).

Egymás mellé tesszük egy tálcára, és ha lehet, a napon szárítsuk meg. Ha éppen nem süt a nap, lehet sütőben is szárítani, de úgy, hogy a sütőt enyhén előmelegítjük, és mielőtt betesszük a virágokat, kapcsoljuk is le a sütőt. A virágok addig maradjanak benn, amíg a sütő ki nem hűl teljesen.

Ez a különlegesség volt Erzsébet királyné, Sissi kedvenc csemegéje. Létezik ibolyalakodalom is, német nyelvterületen így nevezik a 13. (!) házassági évfordulót.

Ha tetszett a cikk osszd meg!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..