Kandírozott ibolya

- Ibolya szárral együtt
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál porcukor
Az ibolya szára a munka megkönnyítését szolgálja, a szárat fogva könnyebb dolgozni.
A tojásfehérjét enyhén felverjük, ne legyen kemény hab, csak laza, nem habos lé.
Az ibolyákat egyenként megmártjuk a felvert tojásfehérjében, a felesleget lerázzuk és porcukrot szitálunk rá (vagy megmártjuk porcukorban).
Egymás mellé tesszük egy tálcára, és ha lehet, a napon szárítsuk meg. Ha éppen nem süt a nap, lehet sütőben is szárítani, de úgy, hogy a sütőt enyhén előmelegítjük, és mielőtt betesszük a virágokat, kapcsoljuk is le a sütőt. A virágok addig maradjanak benn, amíg a sütő ki nem hűl teljesen.
Ez a különlegesség volt Erzsébet királyné, Sissi kedvenc csemegéje. Létezik ibolyalakodalom is, német nyelvterületen így nevezik a 13. (!) házassági évfordulót.